Min IBS mage har försvunnit

LCHF kosten har stabiliserat min IBS mage till 100%, underbart!

Vad är IBS?

Det är när mag-tarmkanal inte fungerar som den vill och sjukdomen är en av världens vanligaste sjukdomar.

Mat som jag inte har kunnat äta är: mjölk, mjöl, potatis, ris, pasta, rotfrukter, paprika, lök, vitlök, fet mat, stark mat och absolut inga fibrer. Fibrer är vanligen bra för magen, men har man IBS mage förvärrar det bara situationen.

Symtom: uppsvälld, kramper/smärta,  gaser, förstoppning och diarré.

Sjukdomen är mer vanligare hos kvinnor än hos män, och uppkommer vanligast under stressade förhållanden.

Jag har läst alla möjliga kostråd om hur man kan lindra problemet med att bland annat äta lightprodukter, oftare, mindre osv…

Jag säger, det funkar INTE, sluta genast – det blir inte bra! Jag har stridit med min mage i snart 10 år och blev inte bättre, tills jag började med LCHF. Även slutade jag med laktosprodukterna och vågade satsa på rena mejerivaror ex, smör och grädde.

Redan efter några dager blev jag/magen genast mycket bättre med kosten, alla mina besvär var borta. Hela tiden försöker jag känna efter  mina smärtorna för att verkligen vara säker på att de är borta och de är borta. Man blir skadad efter många års kramper med magen. Fast nu är jag bara så lycklig 🙂

För första gången här om dagen åt jag paprika, som jag hade i maten, utan att få kraftiga magproblem.

En teori jag har om varför man inte just klarar av exempel: mjölk, mjöl, potatis, ris, pasta, rotfrukter m.m.

SOCKRET – all socker i maten… Finns det inget ”socker” finns det kolhydrater och kolhydrater omvandlas till socker i magen. Det finns tre sockerarter sackaros (rörsocker) ”vanligt” socker (består av glukos och fruktos), laktos (mjölksocker) (består av glukos och galaktos och finns i mjölk) och maltos (maltsocker) (består av två glukosmolekyler och finns i spannmål).

Jag vet om att människan i evolution, har i  begränsad mängd ätit kolhydrater och nästan inget av det långsamma kolhydraterna (vete, råg, ris, potatis, godis, saft, kakor chips flingor m.m.). Våra magar är inte anpassade till industrins kamper om att sälja mer och ”bättre” skitprodukter, light-versioner av alla dess olika slag (allt handlar om pengar, pengar, pengar). Maten blir förstörd och kemiska reaktioner frigörs i våra magar och det ena leder till det andra, en rad sjukdomar (metabolt syndrom – ämnesomsättningssjukdomar): övervikt, högt blodtryck, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, ADHD, DAMP, dyslexi, dyspraxi, allergier, autoimmuna sjukdomar, nervsjukdomar m.m.

Vi får vara rädd om våra enzymer och ät rena produkter, inga kemiska och experimenterade produkter och mindre kolhydrater. Då ska magen bli bra igen 😀 Jag vet för jag har provat!!!

Taggar:de vita gifterna, ibs, inga kolhydrater, lchf, mjöl, mjölk, socker

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: