Kallpressad kokosolja som dels skyddar dig från både UVA och UVB-strålar.

Kokosolja skyddar mot både UVA och UVB strålar och motsvarar solskyddsfaktor 15. Men inte nog med det. Den också försenar rynkor och slapp hud m.m.

Kokosolja är utmärkt för huden också och stöder den naturliga kemiska balansen. Den är en effektiv mjukgörare för alla hudtyper och har man torra slemhinnor smörjer den även bra ”där nere”. (Om man vill använda den som glidmedel bör man komma ihåg att den inte gör sig särskilt bra i kombination med kondom!)

Kokosolja innehåller titandioxid (tiosol) som skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Detta gör kokosolja till ett utmärkt solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 15.

Kokosolja försenar också ålderstecken som rynkor, åldersfläckar och slapp hud och hjälper vid behandling av olika hudåkommor inklusive psoriasis, dermatit, eksem och andra hudinfektioner. Till skillnad från mineralolja, finns det ingen risk för skadliga biverkningar av kokosolja.
kallpressad-kokosolja

Kokosfett – en hälsokick för hela kroppen

Katarina Johanssons stora intresse för hälsa och hennes många resor till södra Indien, ledde till att hon fick upp ögonen för kokosfett, även kallad kokosolja. I tusentals år har kokosfett använts i tropikerna för sina hälsofrämjande effekter. För några år sedan bestämde hon sig för att dela med sig av sina positiva erfarenheter och lansera en ekologisk kallpressad, extra virgin, kokosolja på svenska marknaden.

Kokosoljan är kallpressad och framställs av handplockade ekologiskt odlade kokosnötter, som växer i det palmrika Kerala i sydvästra Indien.

Från det färska köttet pressas en kokosnötmjölk som sedan centrifugeras för att separera oljan. Genom kallpressning helt utan tillsatser, kemikalier, blekningsmedel eller härdning, bevaras alla näringsämnen och fettsyror.

Kokosolja innehåller mineraler och vitaminer, bland annat antioxidanten vitamin E.

Läs mer här

Taggar:extra virgin, kallpressad kokosolja, kemikalier, kokos, rynkor, slapphud, uva, uvb, uvb skydd

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: