Hermes stav, kundalini, jivanmukta

Min syn under en meditation och vad det betyder?

Nu vet jag! 2 år av sökning fann jag inget, men idag vet jag svaret, för det kom till mig under en meditation.

kundaliniHermes , Iris, Kundalini, Caduceus

Enligt Edgar Cayce så var den Egyptiske ”guden” Thoth (Hermes) en inkarnation av Jesus själen under den förste faraon Ra-Ta ca 10 500 BC. Ra var den som lät bygga den stora pyramiden och Thoth den som designade den. Thoth var den vise magikernas magiker och den skriftlärde som skapade skriftspråket. Pyramiden användes för andliga invigningar. Thoth (Jesus själen) var även den första människan Adam i tidigare inkarnation, samt Zend som skapade Zorastrismen, den första monoteistiska religionen 8000 BC. Jesus själen har levt 10 inkarnationer på jorden hitintills enligt Cacye.

Caduceus (medicinsk symbol/healing) Jag vill alla ska må bra.

Och symbolen är även kopplad till Iris, som är i den grekiska mytologin regnbågens gudinna. Hon är med sina färger personifieringen av regnbågen och symbol för föreningen mellan Uranos och Gaia. Hon är en bevingad gudomlighet klädd i skir slöja och står i Zeus tjänst som budbärare, precis som Hermes, för att transportera meddelanden eller gudarnas befallningar.  Jag har alltid varit fascinerad av regnbågen och jordens alla vackra skapelser. Under en meditation fick ja mitt namn Iris. Först blev ja besviken och tänkte, vilket tråkigt namn och hade ingen aning om någonting. Men ju mer ja kollade upp detta, desto mer kände ja en sammankoppling med namnet och hur jag idag lever mitt liv med tankar och känslor som hon.

De sumeriska Annunaki (observatörer, gudar, änglar)

betyder ”de som kom från himlen till joden”, är de varelser som skapade människan för ca 200 000 år sedan genom genmanipulation. Annunaki hade sedan samlag eller konstbefruktade människor för att de skulle få mer av Annunakis DNA. Dessa människor hade lättare att få kosmiskt medvetande än andra. Då i Egypten och Sumeriska riket fick de status som ”gudar”, därav alla gudasagor och den stora mängden gudar. Läser man bibeln och andra berättelser med moderna glasögon som har vetskap om jetplan, helikoptrar, raketer mm så ser man att gamla myter och skrifter är rena rama science fiction berättelserna. Människorna som kom från himlen har blandat sig historien många gånger och gör det säkert fortfarande. De är en del av den gudomliga planen ”åter till himmelriket”

kundalini2Symbolen

Symbol för mig en djupare vision och som ofta anses symbolisera kundalini (staven) med två etheriska kanaler som cirkulerar runt kanalen (ormarna). Vingarna anses sedan ofta ha relation till hjärtat.

Första gången ja mediterade

upplevde jag en inre styrka/energi som började i rotchakrat, vandrade sakta uppför, stannade av på de olika chakran: naveln, hjärtat, halsen och huvudet. På varje station kände ja hur energin blev starkare och starkare som tillslut exploderade ut genom huvudet med en styrka av ljus och kraft. Jag förstod ingenting och visste inte va detta handlade om. Häftigt va det, som en orgasm fast tvärt om. Det är iaf efter dessa upplevelser ja får mina syner/visioner och kontakt med alla möjliga varelser.  Det sägs ta flera år att klara av kraften som händer i kroppen, men för mig verkar det som ja aldrig gjort något annat.

En person som upplever kundalini  kallas Jivanmukta och betraktas som frälst, det vill säga att det individuella självet, ”atman”, nu är förenat med världsjälen, ”brahman”. Om kundalini-kraften inte pressas uppåt kan den istället gå nedåt i form av sexuell energi (inga kommentarer om denna upplevelse *ler*). Jivanamukti dvs frihet från den onda cirkeln av födelse och återfödelse, det är ett begrepp i hinduisk filosofi, särskilt läran av filosofin, Advaita . Det yttersta målet för hinduismen är befrielse från cykler av återfödelse . Denna frigörelse är tekniskt kallas moksha . I alla skolor i hinduisk filosofi (utom Advaita) frigörelse är nödvändigtvis en händelse bortom upplevelsen av mänskliga varelser. Men Advaita skolan Shankara, förutser att människan redan är befriad och själen redan är fri – man måste bara inse (och acceptera) friheten. Själar som har haft denna insikt kallas jivanmuktas. I Am an Jivanamukta😉

Jivanmukti förklaras som: ”väckt i detta livet” eller ”befriad individ”. Jiva betyder individ, varelse eller själ och mukti betyder ungefär väckt eller befriad på sanskrit. Uttrycket används som beteckning på någon som nått ”upplysning” eller ”blivit väckt i detta livet”.


 

Källa

Taggar:Annunaki, caduceus, healing, hermes stav, iris, jivanmukta, jivanmukti, kundalini, serpent

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: