Det finns ingen som gör jobbet åt er

Ett ämne som är återkommande “Jag klarar inte mer!”

Jag har genom en tid, av nära och kära stött på meningen: “Jag klarar inte mer!” och idag sitter de där uppe på toppen och lyser av stolthet: “Jag gjorde det!” Enkelt sagt vill jag nämna, viljan. Den har vi alla inom oss.

Ibland kan det bara vara svårt att hitta den då man befinner sig allra längst ner, och har svårt att se de möjligheter som finns.

Av erfarenhet tänkte  jag dela med mig lite av min kunskap till att lyckas med hjälp av viljan. Innan vill jag bara tala om att känslor är starka och upplevs olika från individ till individ, ingen vet hur en annan har upplevt just den känslan för vi bearbetar upplevelser på olika sätt. Det kan handla om uppväxten, separationer, beslut, sjukdomar m.m. Ingen är lik den andres, men i grund och botten så handlar det egentligen om en och samma sak. Att bestrida upplevelsen och se framgångarna med tankens kraft. Tankens kraft är starkare än vad vi vet om. Tänker du sjuk, blir du sjuk. Vill du lyckas, så lyckas du. Vid minsta tvivel på dina val har du öppnat upp en port av misslyckanden och de blir inte som man tänkt sig. Så tänk på vad du tänker.

Vi alla besitter på en styrka som kallas för vilja. Viljan kan vara för många svår att nå och jag vet att det krävs mod för att finna den. Det är oftast på botten man hittar den, konstigt nog.

Det är tydligt att vi ska gå den långa vägen för att förstå och lära sig av de erfarenheterna man möter på vägen. Av dessa erfarenheter kan du i din tur lära andra.

Jag tänker lite som så här. Vi alla föds av en anledning och den anledningen ska levas fullt ut tills vi har förstått vad det innebär, och utöver det ska vi lära oss att älska – älska sig själv och andra.

Försök att måla upp en bild på hur du vill att ditt liv ska se ut i framtiden. Hur svårt det än kan vara, så är det en bra start att börja med. Denna bild är din morot, för det är dit du vill komma.

Att skriva av sig, i alla fall minst en gång om dagen, kan vara en annan del av utvecklingen. När man skriver av sig arbetar vi inte bara här och nu, utan också i det undermedvetna där vi frigör vissa blockeringar. Hjärnan får psykiskt arbeta med känslor och upplevelser till att få se de, fysiskt i ord. Vi uppfattar dessa, tar in och bearbetar dessa med viljan på framgång. När man har skrivit av sig sina tankar så kan man radera allt om man vill. Eller spara raderna för att läsa när man sitter på toppen av stolthet.

Finn någon att prata med, utomstående, chefen, vän eller en familjemedlem. Det är en trygghet, för ibland kan man känna sig rätt så ensam. Fast man egentligen inte är ensman. Våga öppna upp ditt inre, gråt, bli arg eller skratta av dig. Var inte rädd för att öppna upp hjärtat. Vi har ett behov av det. Det är där många låser sig och blir deprimerad. Tänk egentligen, vad enkel det kan vara. Våga och vilja.

Det jag vill tala om för ALLA er är att ni har viljan inom er. NI kan om ni vill, jag vet det. Våga ta steget längre. Våga ta möjligheter och förändra. Lev här och nu, idag och i morgon. Det finns heller ingen som kan göra jobbet åt er. Vi kan stötta, lyssna och komma med verktyg på hur man kan lyckas.

/Karlzons

Taggar:att vilja, Helhetshälsa, jag gjorde det, jag klarar inte mer, må bra, personlig utveckling, välmående, vilja, viljan

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: