Regressionen satte punkt på allt.

Regression – Res tillbaka i dina tidigare liv

Med hjälp av regression kan du finna dina dolda begränsningar eller annat spännande om ditt förflutna och ta lärdom av de i nuet.

kronaDen 1 oktober 2015, drömde jag om ett kopparmynt (typ som på bilden) som fall ner från himlen med avtryck av grekiska gudar, Zeus med text på grekiska på ena sidan och Odysseus med text på den andra sidan. Efter det har jag ännu inte riktigt kunnat komma till ro. Det känns som att myntet är en ledtråd till något jag söker? Jag fick helt enkelt sätta mig ner och börja rota.

Det första jag tänkte på var mina intressen och kopplingar som jag haft genom åren om det forna Egypten, egyptiska faraoner, främst: Akhenaton, solgudar som: Aton, Ra. Drottningen, Nefertiti och gudinnorna: Hathor, Afrodite, Isis samt de grekiska gudarna, Zues, Odysseus och hans son, Telemachos. Och allmän historik om antika Grekland. Alla mina nattliga drömmar, syner och meditationer. Min stav(kundalini)/hermesstav. Min tatuering av Ra’s (Horus) öga på ankeln. Ulysses 31, en tecknad serie som jag såg som barn. Serien är baserad på en av Homeros eposer, Odyséen. Jag bara älskade serien och jag lekte ofta att jag var Telemachos, son av Odyséeus som var son av Zeus. Jag skrev uppsatser i skolan om Odyséen, Illiaden och hur förhållanden var mellan de mäktigaste, grekiska gudarna. Homeros eposer handlar om olika händelser under Mykenes tid,1400-1300 talet f.Kr. då de grekiska gudarna och kungarna låg i konflikter mellan varandra, kärlek och om det tio åriga trojanska kriget m.m. Alla filmer jag sett som ligger bland mina topp filmer är, Helen of Troy, Gladiator, Troja, 300, Legend of Hercules, Hercules m.m. Tv-spelet God of war, jag har spelat alla delar och inväntar nu det nyaste till ps 4’an som släpps 31 december, 2015.

Inte minst mina egyptiska och grekiska guider/filosofer som väglett mig de senaste fem åren. Min tanke blir ju så klart frågande? Vad vill allt detta säga mig? Kanske det inte är någonting, endast rena intressen? Men magkänslan säger annat.

År 2012 tror jag, kom jag över något som kallas för regression, res i dina tidigare liv och jag gjorde en lite efterforskning om det och fann ett intresse. Men något inom mig tvekade och jag blev osäker och vågade inte prova. Jag var kanske inte redo då och behövde nog mer kött på benen för att inse och förstå vissa saker innan jag gräver i mitt förflutna och så fick det bli, tills nu.

Den 20’e oktober 2015, kom tanken upp igen och jag började googla på olika regressions mottagningar i Göteborg och kom i kontakt med en regressionsterapeut som jag tyckte kändes bra. Men så fort jag skrev och frågade om man kunde träffas innan utförandet av regressionen, hörde de aldrig av sig? Det var endast för att jag ville se om min magkänsla skulle godkänna utförandet av personen i fråga. Men det blir alltid samma sak, så fort jag ska rota i mitt förflutna med hjälp av andra mänskligt, ledande personer, får jag hinder på ett eller annat vis?

Jag lade sökningen, igen på is, för jag visste inte hur jag skulle gå vidare med alla kopplingar mellan det egyptiska och det grekiska, jag var helt enkelt tokförvirrad. Det var så mycket att gå efter.

På kvällarna när jag lägger mig brukar jag lyssna på ljudböcker: “Sagan om isfolket”. Det är en bokserie av 47 böcker, jag bara älskar den serien då det handlar om en fördömd ätt med olika övernaturliga krafter, åren utspelar sig från 1500-talet fram till 1900 talet. I slutet av böckerna nämns nämligen regression och hur de stegvis går till väga och vad som händer. Åter blir jag påmind om detta och nu känner jag att jag på ett eller annat vis måste prova. Jag googlade igen och hittade en vägledande regression, “Vägled tidigare terapi, av Annalena Mellblom” på Storytel, en app som jag använder i mobilen när jag lyssnar på böckerna. Fullträff, det kunde ju inte bli bättre, tänkte jag. Det blir ju alltid samma sak, att jag får göra mina inre upptäckter själv, dock med lite stöttning, men det är det enda.

Den 1 november 2015, utförde jag regressionen med tveksamheter och tankar med att detta kommer aldrig att funka. Men till min förvåning upplevde jag makalösa syner från mitt undermedvetna. Är det min galna fantasi som spelar mig ett spratt, eller är dessa syner/upplevelser från mitt förflutna, på riktigt? Tänkte jag.

Vägledningen indelas i olika sektioner som jag nämner bit för bit.

Vad har jag på mig? Man eller kvinna?

Jag ser ner på mina fötter som var iklädd i bruna sandaler med snörning upp mot vaderna. Jag står på ljusa stenplattor som delvis var täckt av ljus, fin sand. Jag tar upp sanden med mina händer för att känna om det är på riktig, det var det. Det var varmt ute och det blåser varma vindar från havet. Jag tar in olika dofter av sand, natur och hav. Jag ser allt som om det var här och nu. Jag har på mig ett vitt tygstycke som täcker en del av min kropp. Tyget sitter ihop med ett stort guldspänne på min vänstra axel. Jag ser mig själv och jag ser att jag är en man, i ung ålder med mörkt, kort, lockigt hår. Jag har också ett band av något slag som pryder mitt huvud. Jag är rik och har status. Jag ser mig som en härskare, en prins och som snart ska ta över tronen med mod och visioner. Mina förebilder är de grekiska gudarna. Jag ser dom över allt på avbilder, enorma statyer och i mitt hjärta. Det är i alla fall så jag ser och känner.

Leo_von_Klenze_002

Hur gammal är jag? Vart är jag?

Ålderns siffra dyker upp och jag är 23 år. Jag är på samma plats i Grekland där jag under mina meditationer möter mina grekiska filosofer, Augustus och Amandus. På en kulle, högt ovan ytan. Jag ser havet och längre bort på andra sidan ligger det land. Jag går på den grusiga vägen, bort mot vad jag upplever mitt hem, mitt grekiska tempel. Det jag ser är enorma stenbumlingar med höga pelare runt om som verkar hålla uppe en del av den enorma byggnaden av sten/sand. Området pryds lite här och var av dova, pastellfärger och som också omges av en vacker, tät växtlighet runt omkring palatset.

ancient-greece

Mitt sovrum, hur ser det ut?

Jag går mot mitt sovrum. Det är inget vanligt sovrum utan en enorm fyrkantig sal, med större, slipade stenplattor som golv. Väggarna är ljusa och jag tror de är av sten. Jag ser inte väggarna så bra då rummet täckts av dansande skuggor av brinnande facklor. Salen hålls uppe av fyra pelare, typiskt grekiskt. Rakt framför mig står min säng med sänghimmel av ljust genomskinligt tyg, sängen är större än en vanlig dubbelsäng. På sängen ligger det tyger av olika färger. Det ser behagligt ut. Bakom sängen har jag en enorm öppning, som ett fönster fast utan glas. Utsikten är från höjden och ut över havet där jag på andra sidan ser land.

megaron-at-pylos

Gå till en viktig händelse. Vad händer?

Jag befinner mig stående i en fin grekisk, guldprydd hästvagn mot hundratals, kanske tusentals krigare som riktar sina blickar åt mitt håll. Jag upplever rädsla och tvivelaktigheter. För jag känner av omen och galenskap. Men håller starkt fokus på vad jag vill bevara. Riket och allas rätt till frihet.

HopliteMina Krigare är i alla fall vackert klädda i vitt, typiskt spartanskt. De är krigssmyckade och har guld liknande hjälmar som smyckas av röda “tofsar”. Deras sköldar är något avlånga som pryds av ett emblem. Jag säger något plötsligt som lyder ungefär; “Strid för ditt hem. Din familj. Er frihet. Dö med värdighet och med rent hjärta för vad du gör åt ditt rike…

Under denna process upplever jag också min egna död. Jag blir dödad av ett spjut som träffar mig rakt intill hjärtat, fast något åt vänster håll, Jag ser individer över mig som gör något, men ser inte så bra. Jag vet inte om jag dör i striden eller på annat vis? Men allt blir svart…

En annan betydelsefull händelse i ditt liv som du kan ta med dig tillbaka i ditt nuvarande liv?

Jag ser en pyramid, sol och sand. Jag är inne i en prydd sal med gigantiska målningar. Det är guld och statyer över allt och framför mig i mitten av salen står en person, en farao med hög oval hatt. Han är för mig bekant, en som jag mött i mina tidigare drömmar. Jag går fram mot honom och han befaller mig med sin stav att sätta mig ner. Jag sätter mig halvt sittandes ner på knä. Han tar med sin långa stav på mina axlar och mitt huvud. Det ser ut som jag blir krönt. Han uttalar ord, som jag inte uppfattar. Jag blir på något vis förenad med honom. Efter denna händelse ser jag en äldre man med ljust, lockigt, långt hår med liknande skägg. Han ser ut som en stor grekisk gud. Han ler åt mig och säger något som typ, “Bra jobbat!”

zeus

Sen får jag en lång stav i guld av honom, som har en kristall sten på toppen med avbild som ser ut som en kotte? Den håller jag hårt i och får med mig den enda in i mitt nuvarande minne.

Avslutet

Precis innan regressionen tar slut, talar den vägledande rösten om att ta med upplevelserna/händelserna och analysera de i nutid. Jämför de med hur livet ser ut idag och om det finns några hinder. Vad kan förändras? Finns det rädsla? Bemöt rädslan du mötte under din resa med omsorg, det var ju då. Se fördelen med den i nutid och förändra ditt hinder som var ett minne från det förflutna.

Analys

Jag ser ett klockrent mönster med hur jag lever mitt liv idag, och vad jag vill förmedla till andra dels via min blogg om bland annat helhetshälsa och personlig utveckling. Och mycket riktigt finns det rädsla inom mig som hindrar min vardag.

Om vi nu utgår från min regression, hade jag ett tempel, välstånd, makt, rikedom och modiga krigare som var i stånd att gå in i döden för sitt rike och friheten. Men med mina tappra krigare ger jag mig personligen ut i strid för att gemensamt skydda vårt rike men inget av min vision gick i uppfyllelse.

Då och nu

Det jag bland annat förmedlar via min blogg idag, är nästan samma utförliga tal som jag förmedlar åt mina krigare, vilket jag kan uppfatta att mina krigare är mina läsare, men jag vill ju inte skicka ut mina krigare/läsare in i döden med stolthet och att de gjorde det för rikets skull och att de ska vinna värdighet och frihet, för att jag sa det…

Om jag vänder lite på det?

Det jag vill förmedla åt mina läsare är att de ska med stolthet kunna gå rakryggad med att våga stå för sitt liv, sin trygghet i hjärtat/sitt rike, passion med välstånd och hälsa. Må bra i kropp, som i själ. Finna tryggheten i hemmet, familjen, arbetet och vardagen. Gå fred med sig själv, leva ett lyckligare liv – ända in i döden. Alla har rätten att uppnå livets klimax.

Min nuvarande rädsla

Min rädslan som tynger mig, är tillräckligheten. Jag vill så himla mycket mer, men vågar inte gå fullt ut för att jag känner rädsla. Kan det bero på att jag/vi förlorar striden, jag dör med mina krigare. Jag uppnår inte min/vår vision och mindre av det när jag sänder ut mina krigare i döden. Jag lovade dom ett fritt rike, det är stora ord till ingen nytta. Idag vill jag som jag nämnde ovan; “Alla har rätten att uppnå livets klimax.”

Nutidens tanke

Vi kan tyvärr inte undgå världens alla samhällsproblem med krig, religion, politik, livsmedel, sjukdomar, media o.s.v. utan att vi ska bli påverkade och den ena följden bär till den andra, en enda ond cirkel. Men man kan ändå göra något åt det och för sig själv. Och det vi håller kär…eller?

Jag avslutar denna regression med ett avslut för gott av mitt sökande mellan det egyptiska och grekiska förhållanden till mig. Detta minne i mitt undermedvetna kanske inte är sant! Men i mitt hjärta känner jag och upplever annat och även en lätthet över att äntligen få ett avslut.

Jag kopplar ihop tråden. OBS – Läses endast om intresse finns!

Grekland och Egypten, mykenes tid, mellan 1400-1300 talet f.Kr.

Om vi utgår från hur mitt liv sett ut med intresse och drömmar om egyptiska och grekiska gudar, gudinnor, rikedomar och imperium. Tolkar jag det så här:

Jag levde som en prins under Mykenes tid, mellan 1400-1300 talet f.Kr. i Grekland i mitt tempel. Efter syner i mitt undermedvetna och efterforskningar fann jag troligen mitt imperium i i Grekland, på halvön Peloponnessos. Det var enligt mina minnen som jag kopplade an halvön, Peloponnessos, historia och dess rikedomar. Höjden, templet, utsikten över havet, fastlandet på andra sidan och inte mindre solnedgången från den östra sidan, som jag ett  par gånger upplevt under mina meditationer.

ancient-athens

Under denna period härskade Agamemnon och hans fru Clytemnestrade. De fick tillsammans barnen Orestes samt döttrarna Elektra och Ifigenia. Det är självaste Orestes som jag känner enormt för. När jag fann honom så gick det raka och tydliga vibrationer rätt in i mitt hjärta. Det var från denna stund jag började se ett mönster med alla kopplingar.

Men, jag säger inte att det är så här, bara att det känns bra i mitt undermedvetna och att jag kan känna att jag kan släppa denna eviga sökning, mitt hjärta är mättat. Jag kan också relatera alla mina upplevelser/händelser som jag har bloggat om, vilket jag kommer koppla samman i denna artikel.

I den grekiska mytologin binder, Agamemnons familjeträd an den högste guden Zeus. Alltså ska Zeus vara Agamemnons farfars, farfar.

Mykenes tid var en stor och mäktig era då de grekiska och egyptiska gudarna hade en stor påverkan av mänskligheten. Tempel och pyramider byggdes högt och lågt. På ön fanns det gott om koppar och en del silver och därför blev halvön, Pelopponneses också känt för det, då man funnit mynt och andra föremål under framgrävningar. Ett stort arkeologiska fynd av guldföremål blev funnet i staden Myceane, samt kroppar som antydes vara från mäktiga krigare.

Se dokumentären från Mykenes tid, mellan 1400-1300 talet f.Kr. Rätt intressant.

Handeln blomstrade mellan länderna runt om medelhavet. Maktskap, kärlek, rikedomar, krig och galenskap var en del av utvecklingen. En av de mest omtalade (grekisk mytologi) dåtidens krig var det tioåriga trojanska kriget. Det finns kända verk om det omtalade trojanska kriget som är författad av Homeros.

Homeros är känd för sina verk: Illiaden och Odyssén, eposerna skrevs ca 700 f.Kr. och är en av de äldsta grekiska verk som finns bevarade till vår tid. Illiaden utspelas under själva trojanska kriget och Odysséen är om själva hemresan. Eposerna är omfångsrika diktverk. Illiaden omfattar cirka 16 000 verser och Odysséen cirka 12 000. De homeriska eposen hade ett mycket stort inflytande på antikens grekiska kultur. Den tyske arkeologen, Heinrich Schliemann fann en del föremål som kan ha härstammat från det trojanska kriget mellan 1400-1300 f.Kr.

I Odysséen berättades det att, Odysseus kung av Ithaka, var gift med Penelope. Tillsammans fick de sonen Telemachos. Odysseus var enligt sägnen ledaren av det trojanska kriget och var kung Agamemnons närmaste vän, de stod varandra mycket nära. Det sägs att Odysseus är hjärnan bakom den trojanska hästen. I vissa sägnen berättas det också om att släktbanden mellan far/kung Agamemnon och sonen Orestes har samma speglingar som Odysseus har med hans son Telemachos. Odysseus har också ett släktband med Zeus. Zeus ska vara Odysseus farfars, far enligt den grekiska mytologin.

Klart det kan bli förvirring, när man inte vet vad som är sant och inte. Men vi utgår från den “fakta” jag har hittat och vad mitt undermedvetna har berättat för mig. Tanken är ju ändå lite kul och jag finner ju trots allt redan en samhörighet med mina kopplingar.

Egypten 18’e dynastin (1550-1290 f.Kr.), Akhenaton och Nefertiti

Egypten var i sin stormaktstid och under denna tidsepok stod egyptierna under den 18’e dynastin och härskade störst, länderna runt om medelhavet. Farao som härskade då i Egypten var, Akhenaton (ca 1353-1336 f.K.r) och hans fru Nefertiti. Deras gud var solguden Aton. Han skänker styrka åt livet och jorden. Egypterna och grekerna hade stor koppling mellan varandra på den tiden, dels genom handel och därför fördes också en del av den egyptiska gudatro över till Grekland. Det finns klara och tydliga bevis på det idag genom den arkitektur, konstverk och historia som finns runt om medelhavets olika länder.

map

Jag nämner gudinnor och hur de är sammankopplade till mig

Nefertiti sägs leva mellan 1380-1331 f.Kr. Hon var dels fru till Akhenaton och fostermor åt Tutankhamun, kanske till och med var hon hans faster? Men han är inte min avdelning. Så jag fortsätter. Det sägs att Nefertiti regerade en tid mellan Akhenaton död fram tills sonen Tutankhamun gick upp i tronföljden. Nefertiti är en av de mest omtalade egyptiska kungligheterna och står även i dag för ett kvinnligt skönhetsideal. Nefertitis främsta roll var att bistå och stödja sin make och hans tron på bästa möjliga sett. Nefertiti var också i samband med gudinnorna, Maat (en gudinna som regerad i universum, ännu okänd för mig), och med Hathor (gudinnan av sexualitet, fertilitet och pånyttfödelse). Nefertiti gjorde verkligen allt för att sköta kungadömet på bästa sett.

Drottningen Nefertiti var genom sin halvt gudomliga fertilitet, berömd för sin förmåga att erbjuda återfödelse till kungen och kosmos, vilket säkerställer evigt liv. Kvinnliga gudinnor var nödvändiga för återfödelsen av kosmos, som Egyptierna trodde hände varje dag i gryningen. Nefertiti bar krona av Hathor, vilket upplyfte hennes status som gudinna, manifestation, makt, sex och föryngring.

Nefertitis gravsten hyllar hon gudinnan Isis, Hathor jämlike. Isis är det grekiska namnet för “Aset” och “Eset”. Isis var en stor gudinna i Rom. Isis och Hathor var båda stora ikoner under den antika Grekland. Både Isis och Hathor kan bära samma huvudsymbol, solskivan och/med kossans horn. I den egyptiska mytologin associerar båda gudinnorna med Horus (Ra’s öga). Isis som hans moder, Hathor som moder, ibland som älskare och även fru. Båda är också gudinnor av återfödelse och uppståndelse som de döda, avgudar.

Mina samhörigheter med Hathor och Isis

Jag personligen har ett bestående engagemang för Isis, men i en annan del av mitt hjärta/själ har jag ett starkare band för Hathor. Hathors energi har sexuella spänningar, luster, upphetsningar, festligheter och galenskap. Hathor ger spänning att leva och har den stora passionen för kärlek, lekfullhet, dans och dryckenskap. Hathor är lite vildare än Isis. Hathor vet vad hon vill och har sin egna status. Hathor är stark och kan föra en till dans och har en sångstämma som kan göra en knäsvag. Hon har ren kärlek och kan älska till döds. Lika nära kan hon skapa obekvämligheter och oro, men vid samma stund kan hon ge ögon man behöver, för att lika fort bli lugn och förstådd med värmande ord av: “Kärlek är allt och det gudomliga i livet.”

Nu ger vi oss in i ännu en fördjupning och avslutar gudinnornas kopplingar mellan mitt undermedvetna och de egyptiska och grekiska mytologin.

Enligt mytologin speglar Hathor (egyptisk) samman med Afrodite (grekisk), Venus (romersk), Freja (nordisk), Ishtar (mesopotamisk, assyriska och babyloniska) och Innana (sumerisk).

Afrodite – kärlekens och fruktbarhetens gudinna

De alla är en och samma gudinna, fast i olika skepnader och berättelser. Alla de andra gudinnorna är för mig inte relevanta utan endast, Afrodite i detta fall, för det är hon som ligger dels, bakom det trojanska kriget. Hon är också ur Homeros berättelse född ur havet och är dotter till Zeus. Hon är kärlekens och fruktbarhetens gudinna. Vacker och mäktig. Hon hade en gördel som gjorde att hon kunde få vem som helst att bli förälskad i henne. Afrodite uppvaktas av ett antal underordnare, gudar som representerar olika sidor av kärlek, behag och övertalning. Hon beskyddar också krigare och ämbetsmän.

Afrodite får tillsammans med guden Ares, krigets gud (son av Zeus och Hera) sonen, Eros som är enligt i grekisk mytologi kärleksguden. Men denna delen är en historia för sig, och går inte in i djupare detaljer.

I mytologin nämns det också att Afrodite finner sig en älskare Hermes, gudarnas budbärare, son av Zeus. Hermes var även en fruktbarhetsgud och förknippades med fertilitet. Hermes tillskrevs en stav, kaducén som ett av sina attribut. Staven har en dubbel olivgren prydd med kransar eller band. Banden kom att tolkas som två sammanslingrade ormar i form av en dubbelhelix och ett vingpar tillfogades ibland överst. I romersk mytologi kallas denna staven för Hermesstav eller merkuriestav.

Med Hermesstav/kaducén vill jag nämna kundalini och dennes symbol, som jag i mitt undermedvetna stött på och inte haft en aning om vad det var för något? Kundalinis symbol har ormarna/dubbelhelix fast med sju faser, alltså de olika sju chakran/energier. Från rotchakrat, buken upp till kronchakrat, toppen på huvudet. Kundalini fungerar som ett energifält mellan kanalerna och frigör hämningar och laddas på med nya energier. Enligt vissa teoretiker och professorer kan kundalini vara farlig, om man inte kan behärska den på rätt sett. För den kan tydligen framhäva psykos. Och enligt många lärda munkar, kan det ta flera år att lära sig att framhäva och behärska kundalini.

Jag personligen instämmer, då jag inte märkt något av dessa teorier? Jag har jätte lätt för att utföra kundalini under mina meditationer. Det var efter enorma energi påfyllningar och syner i början, för fem år sedan då jag började att meditera som jag fick göra efterforskningar på detta. Jag har idag all kunskap och behärskar den med omsorg då jag vet vad den härstammar ifrån och vad den har för funktioner inom läkande.

Kanske det var Dionysos (ungefär samma person som Demeter. De brukar dela sin plats på tronen), en av olymperna som gav mig min stav? Jag hittade en bild när jag skulle avsluta artikeln om kundalini (8 nov, 2015).
dionysus_with_thyrsus2Bilden föreställer guden Dionysos med staven och kotten. Dionysus måste ha varit den första Gud av Kundalini, han bär en Thyrsus, alltså en stav med en kotte på. Kotten representerar tallkottkörteln och det är uppenbart att tallkotten representerar ”blomning” av medvetande. Tallkotten påminner om kronchakrat. Denna symbol är kanske en mer forntida version av fruktbarhetsguden Hermes.

Efter denna händelse ser jag en äldre man med ljust, lockigt, långt hår med liknande skägg. Han ser ut som en stor grekisk gud. Han ler åt mig och säger något som typ, “Bra jobbat!”

Sen får jag en lång stav i guld av honom, som har en kristall sten på toppen med avbild som ser ut som en kotte? Den håller jag hårt i och får med mig den enda in i mitt nuvarande, minne. 

Olympen var ett berg som rymde de högsta gudarnas boning. Men det var bara tolv som kvalificerade sig till den innersta kretsen med säte på Olympen och de var: Zeus, Poseidon, Hestia, Hera, Hefaistos, Athena Apollon, Artemis, Ares, Afrodite, Hermes och Dionysos/Demeter.

Tänk på vad en meditation för sex år sedan kan skapa förvirringar. Som jag har bloggat, skrivit i mängder, mediterat, sökt och sökt, läst, grubblar och diskuterat för att finna någonting som mättar mitt hjärta, men tillslut…

work

Jag avslutar nu denna artikel för, jag har nämligen inget mer att berätta och här med sätter jag punkt.

/Karlzon, 2015 november 8

Taggar:1400-1300 talet f.Kr., Afrodite, Agamemnon, Akhenaton, aton, Clytemnestrade, Dionysos, egypten, egyptisk mytologi, egyptiska gudar, eposer, grekisk mytologi, grekiska gudar, grekland, hathor, heremsstav, hermes, homeros, Horus, illiaden, imperium, Isis, kaducén, krigare, kundalini, Levt tidigare liv, meditation, Mykenes, Nefertiti, Odyséen, Odyséeus, orestes, Peloponnessos, ra, RA's öga, regression, res i ditt inre, Res tillbaka i tiden, solgud, sparta, Telemachos, Thyrsus, tidigare liv, troja, trojanska kriget, Zues

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: