En fråga om meditation

Hej! Jag har en fråga.

Varför är det så svårt att komma till ro med meditationen. Varför känner jag att jag varken har tid och lust till det som är både hälsosamt och välgörande för kroppen som för själen?

Hej! Va kul med en fråga. Vi ska försöka ge dig ett bra svar.

Att meditera är bra för hälsan – som du redan vet, men jag fortsätter. Det ger ett inre lugn samt att få en bättre kontakt med sig själv och själen av välmående. Men att meditera KRÄVS en stunds avkoppling från världen. Du måste tillåta dig den stunden att koppla av och från. Det får bara inte bli ett tvång, för då kan man bli stressad av bara tanken att man MÅSTE meditera. Men ge tiden ett försök. Skulle du somna, är det ingen fara, då behövdes vilan. Om du känner att du verkligen inte kan ge dig den stundens vila så förbered dig bara innan, för då hinner hjärnan i lugn och ro acceptera din vilja. Ge dig nu 15-30 minuters vila. Slå av telefoner och säg till anhöriga att nu ska jag vila och vill inte bli störd på en stund. Bara denna stund tar du kommandot tillbaka över ditt liv. Tillåtelse.

Att meditera fungerar på många olika sätt. Sittandes på en stol, på golvet i lotusställning, liggandes i sängen eller ute i naturen där du har din frizon, vilket som spelar ingen roll. Hur som helst att nå stunden av meditation gör du enkelt med att du sluter ögonen, slappnar av, andas in med näsan djupt in till lungorna och andas långsamt ut med munnen. Upprepa detta några gånger tills du känner att din puls är i viloläge. När du är i stunden fokuserar du inåt och möt djupet av dig själv. Det finns inga dåliga sätt att meditera på, alla har vi vårt egna sätt att meditera på. Ända gemensamheten är vilan, andningen och fokus på ditt inre och sinne. Du kan ha vägledande meditationsövningar, eller någon avkopplande musik eller bara vila i tysthetens melodi.

Under en meditation kan man få upp tankar, syner, känslor och ibland absolut ingenting. Men alla upplevelser är bra, de är en bearbetningsprocess av livet samt dina vardagliga upplevelser och handlingar. Meditation är också vägen till ett lugnare tempo där vi kan få tillbaka fokuset på livet igen.

När du är i fasen, jag inte känner igen mig själv eller plågas precis som en fisk kastas upp ur vattnet på glödheta kål. Ska du meditera över din skyddsande och din mästare, vilka dessa än är, i ett tillstånd av djup hängivenhet och ödmjuk tillit. Låt dig inte splittras och känn ingen sorg! Tala klarspråk om dina djupaste tankar och om detta leder till igenkännande, kommer befrielse att uppnås. Men om igenkännandet försvåras genom ond karma fastnar du med oro i kroppen som leder till ångest kommer med tiden många reinkarnationer ske, tills friden i sinnet är förenat med den gudomliga själen som består av Alltet. Lättare sagt om karma: ”Det vi sår får vi skörda…” Frukta inget ondo för det är din egen illusion. Lär och Lev. Gör om och gör rätt.

Tro det eller ej. Din själ vill skina fritt och genom dig. Får själen samt kroppen inte skina, blir det följder av ohälsa, blockeringar i energiflödet (läs mer om blockeringar här) Själen är en del av din kropp. Ni två ska gå hand i hand. Ge meditationen ett försök. En gång om dagen i några dagar. Försök. Du kommer märka skillnad.

Hoppas du blev nöjd med svaret.

Mvh <3

Taggar:blockeringar, meditation, meditera, själen, stress

Spåra från din sida.

Kommentarer (5)

 • Marita

  |

  Ja du Linda svaret visste jag ju redan men det är bra med en påminnelse❤️??

  Reply

  • Karlzons

   |

   Ja det är enkla påminnelser som får oss att komma tillbaka på banan igen. Man vet mkt väl vad som gäller, men tappar det och behöver höra orden igen. /L

   Reply

   • Marita

    |

    Ja du Linda svaret visste jag ju redan men det är bra med en påminnelse❤️??❤️❤️❤️

    Reply

 • Marita

  |

  Hur länkar jag din boksida ?

  Reply

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: