Kärleken och fredens två år

Den 3 januari 2020 kom det ett “Hej!” och det svaret kom att bli min framtida trygghet.

Två år har gått sedan jag skrev ett inlägg och det är för att jag behövde njuta och ta in livets föda. Att uppleva ren kärlek och ta igen förlorad tid med sin själsfrände krävs år att ta igen. Vi har ännu inte landat med ny förälskelsen, den består, den är…

Jag skulle äntligen få träffa min själsfrände som på andra sidan jordklotet befann sig. I tre veckor väntade jag på att hon skulle komma hem. Det blev långa och jobbiga veckor, men tålmodigt bestämde jag mig för att vänta. Det var en känsla inom mig som höll mitt lugn trots med vetskapen att hon faktiskt åkte iväg med sitt ex. Innan hon åkte iväg talade hon om att det var över och att jag inte behövde oroa mig. Vi höll kontakten varje dag, med turen att jag jobbade ganska mycket nätter så vi kunde samtala innan andra sidan jordklotet skulle sova. När dagen väl var kommen och vårt första möte skulle äga rum, blev vi förevigade och den 7 februari blev vi ett par. Den 7 maj i Varberg gick hon ner på knä och bad om min hand för en förlovning. 3 veckor senare kunde jag inte hålla mig och jag friade till henne. 

Hon är och har allt jag vill ha, så det fanns ingen tvekan till att jag vill dela resten av mitt liv med henne. När mina söner hade lämnat boet för studier, beslutade jag mig för att flytta till Borås och i augusti blev vi sambos och den 31 december gifte vi oss för kärleken mellan oss är obeskrivlig. I hennes famn känner jag mig hemma, trygg och älskad. En känsla jag knappt kommer ihåg att känna, men hon gav mig den tillbaka och ett freds inombords som att jag äntligen får uppleva med års av bördor. Nu är det min tur att få uppleva livets mening med sann kärlek i botten som inte går med ord att beskriva, den kan bara upplevas. Varje gång när jag ser på min vackra fru, bubblar alla känslorna hej vilt inom mig. Det känns som vi haft en förlorad tid och att det är så mycket jag vill berätta, men jag vet inte vad jag ska säga utan jag kan bara le med hela mitt hjärta av att hon faktiskt står där, här och nu vid min sida.

I mars slog en stor dröm till och vi blev husägare med torpargrund från 1857. Huset har en gård på 2000 kvm med tre hus till. En jordkällare med övervåning. En ladugård och ett garage. Vi har plommon -och äppleträd, humle samt en sparrisodling på 800 kvm. Huset är i total renovering som krävs indraget vatten från kommunen, ny el och ett nytt värmesystem. Men vi såg charmen och potentialen med gården och det var bara att sätta hammaren i ena handen och spik i den andra så var vi igång med renoveringsprojektet. Jag som är uppväxt i förorten med blockhus har aldrig renoverat ett hus förut och det får jag tacka min farfar för att hantverkeri ligger tydligen i blodet. Med en fantastisk energi och bygget är full rullning ser vi möjlighet till en snar inflyttning, men då krävs det ett körkort från mitt håll och i januari 2022 bär det av för två veckors intensivkurs i Säffle med uppkörning och teoriprov i februari. 

Oktober 2022 är den sista månaden och året av mina tretton trappsteg. Är det då jag har landat och funnit min lott i livet med min kära fru, min själsfrände som vi tillsammans ska gräva från plats och skapa den framtid vi drömt om med allt vi har och få leva i vårt Nirvana?

Oktober 2022 kommer jag även att släppa min andra bok för allmänheten och jag har gått mina trappsteg med vetskapen att älska och känna sig älskad med stillat sinne och inre fred med mig själv.

Jag har hittat hem. 

Taggar:kärlek, lyckan, nirvana, själsfrände

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: