Aton (Hatonn), Aschtar, Akenhaton – Solgudar, faraoer och guider!?

Solgud och guider undrar ni då? Jo, det är precis som jag skriver.

Under mina meditationer har ja mött tre märkliga och mäktiga långa figurer, flera gånger om och har även fått ett namn, Aton, detta har ja skrivit om i Lost in space:

 ”Jag tänkte berätta om min första resa, under min första meditation
Jag hinner knappt inte mer än att lägga mig på kudden, blunda och slappna av då resan for iväg snabbt, långt, långt bort från denna existens. De bortglömda *maskhålen jag sett sen jag var liten, var där igen….

Jag har länge undrat efter namn under mina meditationer, dels för att jag ska veta vem ja ska ”kalla” på. Efter några försök dök det tillslut  upp ett namn i huvudet, Aton. För att inte glömma namnet var ja tvungen skriva upp det. Men min första tanke var, Aton!? Kan man heta så, är det ett namn!? Ja grubblade länge på det namnet och beslutade mig för att kolla upp det.

Jo vars, namnet dök upp: http://sv.wikipedia.org/wiki/Aton och jag väldiga magkänslor och tappade hakan – flera gånger om.

(Det jag berättar här är sammandragen historia av det jag kommit över här på Internet, vissa ord är länkade om ni vill veta mer…)

Alla de bilder som jag haft i mitt huvud, de tre långa människorna, mannen med den långa oval formade hatten, all min dragnings kraft för det egyptiska, mitt RA öga på benet, ja det finns massor jag kan berätta om. Alla dessa tankar snurrade runt i huvudet på mig. För några dagar sedan under en kort meditation, dök det upp olika guldföremål, det jag mest kom ihåg var  en guld-spira och guld-vingar . Jag har sökt efter ”spare golds egypt” på google, men har inte hittat något som ser ut som just den jag såg. Men guldvingarna fann jag och de förklarades ungefär med, ”man är fri att återvända tillbaka hem efter det man lämnat jordlivet. Man står lika mycket på båda världarna…”

Jag undrar ju så klart vad detta handlar om? Har jag levt under denna period då Aton var Den solguden alla skulle be till? 18’e dynastin (1350 – 1347 f.Kr.) På den tiden var det Faraon Akhenaton och hans fru Nefertiti som regerade och hade sitt paradis Akhetaton i Egypten, nu mera Amarna eller el-Amarna. Det intressanta med denna plats, Akhetaton är att i en av mina syner under meditation har jag befunnit mig i ett rum/sal där jag skådat ut över Nilen och långt, långt bortom vid floden som låg vänster om mig, skymtade där tre stycken pyramid toppar upp, ur den varma ångan, som hettades upp av solstrålarna.

Se kartan: Ovan Memphis ligger det tre stora pyramiderna, Cheopspyramiden, Chefrenpyramiden och Mykerinospyramiden.

När jag kommer över denna information, var jag tvungen att rita upp det jag hade i synen. Sen kollade jag på kartan och det stämde väldigt bra överens med det jag sett, och att det mycket väl skulle kunna vara, Akhetaton jag befann mig i just då. Jag har även under drömmar vandrat i trånga gångar, stenblock som var mycket större än mig själv och i vissa rum var det fullt med målningar. Under mina meditationer har jag väldigt lätt att hamna på dessa platser.

Min egna ritning

Varje gång jag ska lägga mig ner, kan jag rikta mina tankar till Aton och jag nämner även hans namn, då får jag ”pirr” känslor i magen, starka energi strålar som susar i hela min kropp, och jag får lyckokänslor. Fast jag kan även känna sorg och få tårar som snabbt kan gå över till glädje.

Se bilder på hur Akenathon och Nefertiti. De ber till solguden Aton och lämnar gåvor…

Text till bilden:
Kung Akhenaton och hans hustru Nefertiti ber till solguden Aton, som skänker hans strålar till kungen och  drottningen. Solens strålar ger styrkan åt livet på jorden och det är det Aton vill skänka dem…

Text till bilden:

Akhenaton till vänster, hustrun till höger och deras tre döttrar.

Varför jag pratar om Akenaton är för att det är han som är mest lik mannen med den ovala hatten i mina drömmar. De två andra som står bakom honom kan vara hans fru Nefertiti och hans syster? Varför då undrar ni då? Jo, Nefertiti och Akenhaton hade också en son som kom att bli historiens störste farao genom tiderna, Tutankhamun. Men enligt vad forskarna har kommit fram till idag, är det inte Nefertiti som är Tut’s mamma utan Akhenaton’s syster (läs mer om detta här…) Dessa två kvinnor var de som stod faraonen närmast i livet.

Ju mer ja läser om ämnet känner jag mig mer bekväm och att jag börjar nu bli ”mätt”. Jag tror att jag har kommit fram till vad det jag har sökt efter, det är iaf så mina känslor besvara mig. Så jag avslutar här med en kort sammanfattning om varför jag känder som jag gjorde med det egyptiska och solguden Aton. MEN detta behöver inte alls vara på det här viset, det är endast mina inre känslor som spelar melodi i min kropp när ja är kring ämnet och hur mitt intresse har varit. Fast jag kommer alltid tro på solguden Aton – han som ger liv åt jorden…

Sammanfattning av mina syner och det jag kommit över, genom fakta och vägledning:

1. Mannen med den ovala långa hatten och de två som var snett bakom honom – Jag upplevde han som mäktig och de andra två som mindre mäktiga.

2. Jag frågade efter ett namn – Aton var det jag fick och fick åtskilliga gånger, aven med ett speciellt uttal, ungefär som Achtonn som kom långt ner i från halsen…

3. Guld-symbolerna som dök upp från ingenstans – Guld-spira med diamanter, guldspiror var det många faraoner som hade. Guld-vingar som symboliserar, ungefär ett ”evigt liv”

4. Synerna från Egypten, plasten jag befann mig vid, de trånga tunnlarna jag vandrat i, målningarna, pyramiderna, Nilen m.m. – Allt tydde på egypten.

5. Boken som låg och tryckte i fönstret som skrek efter mig att jag va tvungen att köpa. Jag hade ingen aning om varför jag skulle ha den. Men jag fann en hel del intressanta sidor och starka magkänslor, som gjorde mig lite nervös…

Jag avslutar detta ämne med

Att berätta vad som hände under min sista meditation, den 4 feb.

Jag tror jag fick de sista svaren jag behövde veta, om varför jag vart så bekant kring faraon, solguden Aton och plasten.

Efter långt försök med avkoppling, resor och tips på hur man kan gå till väga, funkade inte så bra för mig. Jag gjorde på mitt egna sett och min resa började, långt, långt bort med maskhål, färger och stopp. Först såg jag en bild av en person som satt i skräddarställning högt uppe på ett berg och skådade ut mot den vackra, sol glödande kvälls himmel.

Jag frågade, Vem är jag? En röst talade (ja noterade snabbt ner varje ord efter det jag vaknade upp ur meditationen, för att inte glömma)

Du är ljuset, du är en förmedlare, du är en åskådare, du är en del av solen/stjärnan.” Jag frågade, Vad är namnet på mitt ”hem”? Jag fick ett ord: ”Empir/Embir” det vart svårt att tyda, då jag inte hörde så bra. Men strax där efter såg jag en stark, orange planet som lös som en sol med starka orange strålar runt om kring den. Jag kollade upp om det fanns någon planet/stjärna som hette så, men hittade inget förutom att ”Empir/empire” betyder: (substantiv) Välde, Imperium, Kejsardöme,Rike, Stormaktsvälde. Ja, ja vet inte vad ja ska säga om detta!? Iaf. jag fortsatte min meditation och frågade om varför jag har sån värk i kroppen och varför jag har alla problem med min mage, då inga läkare har funnit någon direkt orsak på vad det är för fel på mig. Svaret jag fick: ”Du är ”fast”, du är van att vara ”fri”. Du har valt ett liv här med att lära mer om den fysiska människokroppen, och om hur det psykiska fungerar i det känslosamma livet människor upplever i olika situationer.” När mina tankar for omkring som frågetecken i huvudet på mig, hörde jag också: ” Din kropp är inte anpassad och det är för att du inte har valt att ta till dig ditt ”liv” ännu, acceptera ditt val och det kommer att bli bättre.” De sista orden som kom innan jag vaknade upp var: ” Ta till dig allting du upplever, älska allt, ta bort de dåliga, ta bort de fysiska krämporna, älska det du har och fått. Gör det du ska göra och gör andra lyckliga med vad du har att erbjuda, din kunskap…

Här blev det stopp…

All denna information jag gått med i nu flera månader, har lett mig till ett nytt intresse och det är regression, regression betyder bla.  resa tillbaka i livet och detta med hjälp av hypnos. Regression ska ja ta upp i nästa ämne här under fliken meditation med referenser av böcker jag läst. Jag tror det är mitt kall, iaf ett tag till, tills ja hittar mer att sätta klona i…

Jag har vandrat uppåt i mitt trappsteg

Har ni frågor, hör gärna av er!

Varma kramar KarlZon

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: