Intervjuvad av Ego Spiro Spero

Inspiration och HSP

Ämnet handlade om inspiration och HSP (högkänslig personlighetstyp) och hur jag ser på det nya karaktärsdraget.

Välkommen och läs hela artikeln: Ego Spiro Spero Hemsidan finns längre kvar.

Kortfattat om HSP

Länk att testa dig själv: Högkänslighet

20 procent av befolkning är högkänsliga, HSP.

Får du en klump i magen som sitter kvar i dagar när du har sagt ifrån till en kollega? Märker du bums när någon blir sårad av en kommentar medan andra bara pratar vidare? Då kanske du tillhör de 20 procenten som är ”högkänsliga”, ”highly sensitive persons” eller HSP på engelska.

– Det är ingen diagnos utan ett karaktärsdrag. Vissa föds med ett känsligare nervsystem, tar in fler intryck och tänker mer över dem än andra, säger Ilse Sand, dansk psykoterapeut och teolog som nyligen kom ut med boken Elsk dig selv (Älska dig själv), en guide för högkänsliga och andra känsliga själar. Hon har privat mottagning i Randers på Jylland och håller kurser och föredrag om högkänslighet.

– Högkänsliga har inget skyddande filter. Allt de upplever går rakt in. De har ofta låg självkänsla och höga krav på sig själva. I dag då stresstålighet och flexibilitet är nyckelord på arbetsmarknaden är det svårt att vara HSP. (källaMå Bra)

Taggar:högkänslig, högkänslig personlighetstyp, hsp, inspiration, intervju

Spåra från din sida.

Kommentarer (2)

 • Marie-Louise Nilsson

  |

  Det här såg fint ut. 🙂 kram

  Reply

  • KarlZon

   |

   Tack M-L!
   Det var bara roligt och hoppas det kan hjälpa andra 🙂
   KRAM

   Reply

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: