Ät efter din blodgrupp!

Nu när jag har kommit så här långt med min kostomläggning kan jag lika gärna köra all-in!

Jag tänkte äta efter min blodgrupp och jag tillhör blodgruppen B. Jag har ätit mig fri från IBS med hjälp av lågkolhydratkost och maten har även lindrat min sjukdom, fibromyalgi en hel del, men jag är inte helt fri från min smärta då jag har kvar värken i musklerna.

Att få ett av barnens hårda armbågar på min kropp, är som att köra kniven rätt igenom. Det gör så in i norden ont. Så nu ska ja fortsätta att äta efter min blodgrupp, med fokus på lågkolhydratkost. Detta innebär att jag tyvärr måste utesluta mycket av det jag äter idag, exempel: kyckling, skaldjur, avokado och frön (linfrön, solrosfrön b.la.).  och börja äta av det jag inte äter, ex ris.

Läs mer om varför just äta efter sin blodgrupp: Alternatvikliniken

”Peter D´Adamo hävdar att om du äter enligt din blodgrupp stärks immunförsvaret betydligt och det får medhåll från b.la. immunologen Sanna Ehdin. Blodet flyter också lättare i ådrorna vilket kan vara till hjälp vid hjärtproblem. Du kommer även tillrätta med all den överflödiga vätska som finns i kroppen. Den Norska läkaren Roald Strand har flera hundra patienter som följer blodgruppsdieten. Flera av dem  har b.la. blivit av med astma, allergi och magproblem. Dessutom har de gått ner kraftigt i vikt. Så  visst är det värt ett försök? Peter D’Adamo hävdar att  en grupp proteiner, lektiner, som intas via maten kan binda till blodgruppsantigener i människokroppen. Detta görs på olika sätt beroende på vilken blodgrupp man tillhör och för att få det stämma på bästa sätt skall man äta det som passar just din blodgrupp.”

Här kan ni se vad ni kan äta och inte äta, om ni vill testa denna som är vetenskaplig bevisad kur som fungerar.

Läs artikeln jag hittade på Aftonbladet om Kenny: ” Ät mat som passar just din blodgrupp Kenny Bräck har levt efter ”kostbibeln” sedan 1999 Vill du bli frisk, smal och leva ett långt liv? Nyckeln till ett bättre leverne är att äta enligt sin blodgrupp, menar den amerikanske naturläkaren Peter J D”Adamo. Racerföraren Kenny Bräck är beredd att hålla med honom.” http://www.aftonbladet.se/halsa/article10305665.ab

Min mat idag blev:

Smoothie: banan, ägg, ingefära, gurkmeja, babyspenat, frysta hallon, olivolja och vatten

Lunch: ris, stekt tonfisk med lök och chili i olivolja. Sallad, olivolja och cayennepeppar överst. Smakade bra!

ris-tonfisk

Läs Ulrika Davidsson – kostrådgivare blogg om blodgrupper

För oss som är type B

Blodgrupp B – Allätaren
De levde som herdefolk och fick sin mat från husdjur (kött och mjölkprodukter) och från odlingar.

Är anpassad för en balanserad blandkost med mjölkprodukter. Den enda blodgruppen som mår bra av mjölkprodukter. De mår oftast bättre av fisk än av kött. De ska undvika kyckling. De har lätt för att få lågt blodsocker eftersom de är extra känsliga för lektiner som orsakar blodsockerfall.

Blodgrupp B

Peter D’Adamo kallar de människor med blodgrupp B för nomaden och anser att de har ett flexibelt matsmältningssystem.

Välgörande: Banan, Broccoli, Fisk (Torsk, Lax, Hälleflundra), Havre, Keso (getost), Knäckebröd, Lamm, Lingon, Mandel, Morot, Mozzarella, Olivolja, Paprika, Persilja, Rådjur, Röda kidneybönor, Rödbetor, Yoghurt.

Undvik: Ansjovis, Jordnötter, Korn, Kronärtskockor, Kyckling, Linser, Läskedrycker (och kolsyrat mineralvatten), Majs, Mögelost, Oliver, Råg, Rädisor, Sesamfrön, Skaldjur, Tomater, Vete.

Taggar:äta, äta efter sin blodgrupp, blodgrupp b, blodgrupper, blodtyp b, fibromyalgi, hälsa, kost, sjukdom, smärta

Spåra från din sida.

Kommentarer (2)

 • Effie

  |

  Lycka till!. Jag testade ett tag (är också B). Ingen större skillnad från hur jag åt innan (inte avocado, kyckling och kokos; lägga till knäckebröd och keso). En rejäl förkylning med känning av bihålorna, några kg upp, ökat sug på viss mat. Inga fördelar som jag märkte av. Jag lade ner testet igen. Hoppas det funkar bättre för dig.

  Reply

 • KarlZon

  |

  Tack för ditt inlägg. Jag ska iaf testa och se om det ger ngt resultat, men att fortsätta med LCHQ i bakgrunden 🙂

  Reply

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: