Kalkonkassler och grönsaksgratäng

Jag plockar fram mitt matsinne och skapar

Kalkonkassler och grönsaksgratäng blev det och det kan ja varmt rekommendera till er. Det var underbart gott och min son på 14 år som också är min testpilot, roffade åt sig en egen tallrik och åt han med.

Recept
(2 per, 220 grader ca 15 min tills gratängen har fått lite färg på ytan.)

 • 6 skivor kalkonkassler
 • ca 3 dl grönsaker, vad du nu vill ha. Jag hade: morot, ärtor, brytbönor, blomkål
 • ca 2 dl färskost, Arlas naturella
 • ca 1 dl grädde, Arlas 40%
 • 1 st grönsaksbuljong
 • 1 msk smör
 • 1 msk olivolja
 • 1 -2 dl riven ost
 • 1 msk chilisås
 • 1 tsk dijonesenap
 • Kryddor: havssaltsalt, chili, timjan, körvel, dragon och rosépeppar

Gör så här

Sätt på ugnen 220 grader. Stek upp kasslern i smör/olivolja. Koka upp grönsakerna med buljong. Blanda ihop färskost, grädde, senap, chilisås och kryddor i en bunke. Lägg lite olivolja i en form. Varva kasslern med grönsakerna, riven ost och färskoströran. Toppa sist med röran och den rivna osent. In i ugnen ca 15 min…

/Karlzon

Taggar:färskost, gratäng, grönsaker, kalkon, kalkonkassler, lågkolhydratskost, lchf, lowcarb

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: