Förbättra din MS sjukdom genom att förändra din kost

Det kan vara värt ett försök?

Med detta inlägg vill jag bara förmedla av vad andra har berättat och genom mina granskningar på vad som har hjälpt med att försöka skapa en förbättring med hjälp av kost.

Rådfråga din läkare och prova en SCIO analys (läs mär info här) innan. En avgiftning och amalgamsanering kanske också kan behövas. Se över elektromagnetisk strålning, så som gluten-, mjölk- och sockerfri kost, nödvändiga kosttillskott, naturliga fetter. MS verkar komma från infektioner som kommer från enzymfattig kost med fria radikaler istället för antioxidanter.

En forskning för något år sedan visade på att nästan alla med MS har låga halter av D-vitamin och en norsk studie (artikeln är från norska Dagens Medicin) med förändrad kost visade det sig att, av de 16 patienterna blev 11 markant förbättrade och istället för att de tillsammans skulle haft 32 skov (försämringsepisoder) under två år så hade de endast två stycken. (Läs mer här…)

Bra kosttillskott

Begränsat med frukt. Frukt är lätt inflammationsfrämjande på grund av sötman så ät inte för mycket. Men frukt är näringsrikt och rensande så ät måttligt varje dag.Till exempel: Blodgrapefrukt, citron, hallon och jordgubbar.

 • Ät mat med färg varje dag och mycket grönsaker: (ekologiskt), bär, groddar, vetegräs.
 • Nötter: mandlar, hasselnötter, pekannötter, macadamianötter och cashewnötter.
 • Drick aloe vera och varmt/ljummet vatten, möjligen med gurka eller citron i.
 • Tillsätt bra kryddor i maten: vitlök, chili, cayennepeppar, ingefära, gurkmeja, örtväxter, curry.
 • Gör green smoothies som en del av den dagliga maten.
 • Antioxidanter, öka intaget av de essentiella fettsyrorna (selen), dvs omega serien som finns bra i fisk och linfröolja.

Antioxidanter (Neuroförbundet: Det har forskats mycket för att försöka upptäcka kopplingen mellan kost och MS. Forskning har dock visat några positiva effekter av två grupper näringsämnen. Antioxidanter och essentiella fettsyror)

 • Vitamin E – fettlöslig, finns i margarin, smör och färsk frukt.

 • Vitamin C – vattenlöslig, finns i färsk frukt och grönsaker.

 • Vitamin A (som betakarotin) – fettlöslig, finns i lever, färsk frukt och grönsaker.

 • Vitamin D  i massor – mycket sol, fet fisk, ägg.

 • Vitamin B (folsyra är nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av röda blodkroppar.) för att bibehålla en bra tarmfunktion.

Uteslut

Gluten, mjölkprodukter, socker, stärkelse, baljväxter, jäst, ättika, vinäger, nattskatteväxter och salt. Vilket leder till kroniska sjukdomar. Men inte allt salt det finns bra salter som är gynnande för hälsan, bland annat: himalayasalt  som är bra för mag- och tarmsystemet samt skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar, acne, cancer, tandsten, karies, elallergi, astma, bronkit och reumatism. (Läs mer här…)

Vad är nattskatteväxkter?

Ni som inte känner till så är nattskatteväxter tomat, potatis, paprika, chili, aubergine, belladonna och tobak. (Läs mer info här…)

Vulkansand bra för ADHD och MS

Vulkansand binder till sig tungmetaller och för ut dem på naturlig väg. Vulkansand är effektivt, rensar bort min tungmetaller på rätt kort tid och tar med sig en del amalgam som ligger o gömmer sig i kroppen. (Läs mer här…)

Extra tillsatser som kan öka din förbättring: kollodialt silver, probiform

Kollodialt silver: en vattenreningsprodukt som tar bort oönskade organismer. (Läs mer här…)

Probiform: tillför levande mikrober som balanserar infektioner i magen och tillför nästan hundra olika enzymer, mycket antioxidanter, B-vitaminerna, D-vitaminer samt höjer pH. Gör egen surkål med Probiform som startkultur och ät det en gång varje dag till maten.

Kostdoktorn delar denna artikel:Dr Terry Wahls fick svår MS och trots moderna mediciner så blev hon sjukare och sjukare. För ett par år sedan kunde hon knappt röra sig, hon hade svårt att göra annat än halvligga i sin specialanpassade stol. Då börjande hon äta riktig mat, strikt stenålderskost. Antagligen den hälsosammaste mat man kan tänka sig. Hon hann inte nämna det i föreläsningen men hon tog också D-vitamin. Hon försökte efterlikna livet våra förfäder levde, som jägare och samlare.

Nu, ett par år senare, är hon uppe och går, cyklar och rider igen. Fantastiskt.”

För övrigt: Kost och motion, MS-Liv.se talar om: ”Liksom för alla människor kan en balanserad och sund kost som är anpassad för din ålder och aktivitetsnivå ha stor betydelse för din hälsa. Rätt kost kan ge dig den energi du behöver för att leva ett bra liv med MS.”

Taggar:antioxidanter, b vitamin, d vitamin, essentiella fettsyror, förbättra ms genom kost, kost, kosttilskott, ms, ms kost, multipel skleros, nattskatteväxkter, sjukdom

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: