Grönt te och hälsa

Kort om grönt te ”Detta är första gången en ”örtmedicin” godkänts som läkemedel”

I Asien har man känt till och nyttjat det gröna teets positiva egenskaper i tusentals år. Växten kommer från camellia sinensis. Tebladen är nämligen mycket motståndskraftiga mot solens strålar och kan därför också skydda huden.

Te innehåller koffein, men rött- och örtte har inga spår av koffein om man vill utesluta ämnet. Te är fettfri och innehåller inga kalorier. Grönt te innehåller rikliga mängder nyttiga antioxidanter, däribland A-, B- och E-vitamin, kalium och även en mindre mängd mineraler.

Grönt te sägs kunna förebygga och lindra en del sjukdomar. En orsak skulle kunna vara att grönt te innehåller en hög halt av antioxiderande polyfenoler vilka agerar mot fria syreradikaler. Grönt te har bland annat sagts kunna underlätta viktnedgång och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Skyddar celler mot åldrande och förhindrar spridning av cancer. Skyddar insulinproducerande celler från att dö. Det ska vara uppiggande och motverkar matförgiftning och dessutom bekämpar virus.

Även huden stärks av grönt te, både av att man dricker det och använder det utanpå huden. Allt fler hud- och kroppsvårdsprodukter innehåller numera grönt te.

En kopp grönt te gör samma nytta som att äta tre äpplen. Alla människor får in orenheter i kroppen, som rök, föroreningar och fett, och antioxidanterna fungerar renande på blodet.

Faktum är också att teet kan få dig att slappna av. Grönt te hjälper till att lugna musklerna. Det är därför te fungerar så bra när du är stressad – det jämnar ut stressnivåerna.

I november 2006 godkändes ett läkemedel i USA av FDA baserat på grönt te. Detta är första gången en ”örtmedicin” godkänts som läkemedel (mot könsvårtor) i USA under modern tid.

Källa:

  • http://sv.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%B6nt_te
  • http://www.omte.se/gront/
  • http://www.viktvaktarna.se/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=9201371&sc=3019
  • http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2023&print=1

Taggar:grönt te, hälsa, koffein, läkemedel, örter, te

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: