Ingefära bra för att sluta snusa och även röka

Ingefäran är en av många unik och hälsofrämjande krydda som är bra för din hälsa

Inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamåendetoxiner, åksjuka, stärker hjärtat, sänker högt, blodtryck, blodproppar, LDL-kolesterolet, ämnesomsättningen, förkylning toxiner m.m.

Saffran

Är bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamående, toxiner och åksjuka. Ingefära anses även stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck (alltså sänker), förebyggande mot blodproppar, samt sänker det onda LDL-kolesterolet. Ingefära stimulerar även ämnesomsättning, motverkar förkylning, samt renar kroppen från toxiner.

Åsa H. 34 år, Gotland: ” Jag använde ingefära när jag slutade snusa och röka. Jag har varit snusfri i ca två månader, men rökningen jobbar jag på ännu, det funkar bra men har fortfarande ett litet sug efter ciggaretterna. Ingefäran hjälpte mig iaf att sluta snusa på direkten. Jag skar tunna, små bitar och lade i en burk och när jag var sugen tog jag en bit och stoppade in under läppen. Jag fick den lilla brännande effekten och det kändes så bra, efter en stund tuggade jag lite på ingefäran så att den luckrade upp sig och den blev användnings bar igen. När jag är röksugen tuggar jag mer av ingefäran och det dämpar suget en hel del, och det hjälper, iaf för mig. Jag rekommenderar att prova och nyttigt är det ju. Jag blir också rätt pigg av ingefäran och jag älskar att tugga på mina bitar än idag …”

gingerTips av mig till er, då jag själv har provat…

Ingefära och citronvatten (bra om citron). Ett gott dricksvatten som jag dricker varje dag och säkert ett par liter om dagen. Det är både fräscht, nyttigt och smakar underbart. Skär mindre bitar av ingefäran och pressa ut saften/oljan med vitlökspressen, funkar hur bra som helst.

Har du inflammation på ett område, gör så här. Pressa ut saften/oljan ur några bitars ingefära och smörj på det onda området. Du får en behaglig känsla och det lindrar det ömma området efter en stund.

För bästa resultat köp ekologisk och förvara ingefäran i kylskåpet för bästa hållbarhet. 

Ät rätt och må bra/KarlZon

Följ KarlZon’s Recept och hälsa på Facebook

Taggar:Ingefära, ingefära sluta röka, ingefära sluta snusa, nyttigt

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: