Kallpressad kokosolja kan minska symtom ex eksem, psoriasis, rynkor, virus…

Kallpressad kokosolja, KRAV-ekologisk

Kokosfett som vi många väl känner till som en fantastisk hälsokick för kropp o knopp, har jag valt att fokusera på vissa punkter som jag vill framhäva lite tydligare, då ibland bra punkter försvinner lätt in i texterna.

kokos-olja-kungmarkatta-kallpressad

De punktar jag valt att framhäva lite mer, är följande:

  • Rynkbildning och torr hud; utslätande effekt
  • Eksem (ex hos barn som drabbats av böjväckeksem); minskar symtom
  • Psoriasis; minskar symtom
  • Nariga läppar; minskar symtom
  • Mjällbildning; minskar symtom
  • Virus och bakterier; bl.a. herpes, svinkopper och mässling, då fettet har en antibakteriell effekt.

Katarina Johansson, naturläkare, livsstilscoach och författare, säger (källa): “- Oljan är ”lätt” och absorberas fort. Det blir ingen fet look, säger hon och tillägger att den är perfekt för nariga läppar, torr hud och som hårinpackning.

Största effekt har hon sett hos dem som har PROBLEM med hud och hårbotten som eksem, psoriasis och mjällbildning.

“- Svårläkta eksem som blossar upp kan läka på några dagar. Den är väldigt bra och läkande.

Kokosoljans gynnsamma effekt på hälsan är numera väl dokumenterad. Oljan innehåller runt 92 procent mättat fett. Något som kanske får många varningsklockor att ringa.

Men det här med fetter de senaste åren har vi fått en ny syn på och mycket nytt har vi fått lärt oss. Detta är mycket tack vare de sociala medier som håller oss uppmärksammande om att bl.a var rädda om sin kropp/hälsa…

Kokosfettet har inte bara visat sig vara ett av de i särklass mest hälsosamma fetterna, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena, framtidens ”superfood”.

Kokosoljan innehåller laurin- kapryl- och myristinsyra, som stärker kroppens motståndskraft och gynnar tillväxten av goda tarmbakterier.

Det är framför allt laurinsyran, som också finns i bröstmjölk, som är hemligheten bakom kokosfettets otroliga näringsrikedom. Denna syra har också visat sig effektiv mot virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit C. Den har också en antibakteriell effekt.

Kokosnötoljans mättade fetter består till största delen av hälsosamma medellånga fettkedjor, berättar Katarina. Dessa fettsyror är en mycket viktig form av fett, speciellt för immunförsvar, energiproduktion och muskelarbete.

Det mättade fettet skyddar också de inre organen och ger god styrka och struktur för cellmembranen och har en positiv inverkan på såväl de vita blodkropparnas funktion som hormontillverkningen.

De medellånga fettsyrorna är lättsmälta och förbränns snabbt eftersom de direkt tas upp och omvandlas till energi i kroppen. Fettet cirkulerar inte och lagras inte som kroppsfett.

På grund av den positiva effekten på ämnesomsättningen, används oljan av många som vill gå ner i vikt med bestående resultat.

– De medellånga fettsyrorna ger ett både snabbt och varaktigt energitillskott. Detta kan jämföras med snabba högglykemiska kolhydrater som också ger snabb tillfredsställelse, men efter att vi varit på topp ett tag så dalar energin fort och ett nytt sug efter snabb energi uppstår, förklarar Katarina.

Jag använder kokosoljan varje dag och jag har fått en väldigt mjuk och len hud. Mina små rynkor har också delvist försvunnit, vilket jag tycker är det bästa *ler*

Sist men inte minst

Visst du att kokosoljan innehåller titandioxid (tiosol) som skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Detta gör kokosolja till ett utmärkt solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 15. Läs mer här…

Taggar:eksem, herpes, kallpressad, kokosfett, kokosolja, kung markatta, nare, psoriasis, rynkor, solskyddsfaktor, uva, uvb solstrålar

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: