Släpp kontrollen och fokusera på dig själv

Att bryta mönster i din vardag är en del av utveckling i ditt växande till välmående

Det finns egentligen hur mycket lätta saker som helst att förändra. Exempel sluta svara i telefonen. Du kanske sitter och äter middag med familjen eller bara läser en bra bok. Du kan faktiskt välja att ringa upp senare, då du har tid och känner dig redo för att prata.

Sluta kolla din mejl och mobil stup i kvarten. Sätt av tider och kolla upp allt då. Tänk för bara några år sedan när vi inte hade dessa tillgångar. Vi var mindre stressade och upplevde inte påtryckningar från alla håll och kanter.

Försök att minska besöken på de kontakt forum ni är medlem på. För många är dessa forum ett stort beroende och kan leda till en inre stress. Släpp kontrollen och ägna tiden åt dig själv och det som är viktigare. Försök stegvis med att avstå alla de kontrollbehov du besitter på. Jag lovar dig att du kommer känna dig lugnare. Är det verkligen så viktigt att se vad andra göra och läsa olika status, till vilken nytta? Har du funderat på det?

I dagens samhälle lever vi under stressade omständigheter och vi påverkas från det vi kliver upp på morgonen tills det vi går och lägger oss. Vi kanske sätter på radion, tv eller läser morgon tidningen och tycks njuta av det, för stunden. Men det vi undermedvetet påverkas av, är den dolda median som är över allt och världens negativa nyheter som vi ständigt påminns om, vart vi än går. För många leder detta tyvärr till inre stress. Vi kan bli oroliga och deprimerade utan vetskap.

Förändra en dag

Kliv upp  på morgonen som vanligt. Sätt på kaffet. Gå in i badrummet. Se dig själv i spegeln, släng på ett brett leende och säg högt till dig själv: “God morgon snygging och hoppas du tar dagen med storm.” Tänd några ljus, ta koppen och ägna den stunden vid bordet eller i favorit fåtöljen med de tända ljuset och planera din dag, så som du vill att den ska vara. Låt dig inte störas av påtryckningen av media som hänger över  och försök att inte läsa eller lyssna på nyheterna. Är det något stort som händer i världen kommer du att få reda på det ändå i skolan eller på arbetsplatsen. Lägg mobilen åt sidan, tala in ett trevligt meddelande och säg att du återkommer så fort du har tid.

När din dag är över, kanske du längtar hem? Till familjen eller lugnet. Innan du kliver in i lägenheten tar du några djupa andetag, släpp jobb och tankar. Lämna dom där och plocka fram dom nästa morgon, om det behövs? Njut din tid med familjen eller ensamheten. Laga en god middag tillsammans. Försök samla familjen vid middagsbordet och berätta om dagen, eller annat kul.

Jag vet av erfarenhet att det inte alltid är så lätt att få familjen samlad vid middagsbordet, så det man kan försöka utgå ifrån, är att minst en gång om dagen kunna samlas vid bordet. Kanske innan läggdags? Bryt av med en kopp te och smörgås för en liten stund, tänd ljusen igen och njut. Detta för er närmare och mysiga minnen skapas.

Är det inte värt ett försök?

Taggar:erfarenhet, kontroll behov, välmående, växande

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: