Fantastiska scones

Scones på dinkel, havre och kvarg

Jag är extremt känslig för mjöl, men dinkel funkar bra för min mage, men dock inte för ofta. Jag bakar ibland en sats och fryser snabbt ner när de är fortfarande ljumna.

Jag plockar fram en scones, lite innan kvällen för upptining och sen värmer jag kort i ugnen (använder ej micro) känns som nybakta. Krävs dock en mixer för att finmala havret, det funkar lika bra utan, men havre är bra för magen då tarmfloran gillar att arbeta med dessa fibrer. Mina söner är inte förtjust i vanliga scones, men dessa gillar de jätte mycket.

scones-karlzons

Recept

4 bitar, 225 grader, mitten, ca 15 min

  • 50 g smör
  • 3 dl dinkel
  • 1 dl finmixad havre (krävs mixer)
  • 0,75 tsk bikarbonat
  • 200 g kvarg
  • 1-2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här: Blanda ihop allt i en bunke. Dela i fyra lika bitar, rulla ihop till en boll och platta ut till en fin form som passar dig. Lägg på ett bakplåtspapper och in i ugn. Jätte lätt och jätte gott!

/Ha en go kväll! Karlzons

Taggar:bikarbonat, dinkel, havre, kvarg

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: