Stress är ett tillstånd framkallat av vårt sinne

Att stanna upp, tag ett djupt andetag och tänka till, tillhör inte allt våra stressiga dagar för många. Behöver vi stressa ihjäl oss? Nej!

Vi befinner oss i en tid där vi måste se till oss själva då världen ser ut som den gör och där människan glömmer bort sin individ med att leva i sin harmoni och sinnesro. Du glömmer bort dig själv i ditt vardagliga flöde som familjen, jobbet, sociala medier du följer och det som påverkar dina sinnesintryck, miljön du just nu befinner dig i; på ett möte, i rusningstrafiken eller i mataffären med stressade familjer som slåss med kundvagnarna för att hinna först till kön. Tiden är knaper då middagen ska lagas innan alla ska iväg på sina aktiviteter och läxor som ska göras innan läggdags. Tänka ekonomi för att få livet att gå runt, o.s.v. Vi kanske inte kan leva som en buddha i sitt tempel, men vi kan skapa harmoni under de omständigheter vi lever i…

Stress är ett tillstånd framkallat av vårt sinne

Stress leder till utbrändhet, som sen kan leda till sjukdom som i slutändan gav sjukskrivning – för att kroppen lade av. Vad händer? Depression, ekonomin minskar och man känner orklösheten molar inom sig. Vad gör många oftast då? Jo, de går tillbaka till vardagen, för tid är pengar! Vi har inte råd att lyssna på kroppen och hoppar in i livet igen – med stressen. Ett tag klarar vi av ruljansen och ganska så fort hamnar vi i sjukskriven, igen. Den eviga onda cirkeln är i ständig rullning. MEN det går att skapa balans om du bara stannar upp, tag ett djupt andetag och tänker till en extra gång. Tänka på vad då, undrar du då kanske?

Ja, va tänker du?

Skriv ner vad du vill förändra. Exempel; Hur kan jag få kontroll på mitt liv? Hur kan jag finna välmående i vardagen? Vad kan jag förändra? Läs mer

Våga skapa förändring – bryt ditt mönster! Ge mer tid, framför allt för din egen skull. För det du presterar smittar av sig till andra och det skapar behag och balans i din omgivning.

Taggar:orklöshet, stress, stressa mindre kontroll, välmående

Spåra från din sida.

Kommentarer (1)

  • Jessica Hardiman

    |

    Åh vad bra!!!❤️

    Reply

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: