Flicka – Jag vill att du ser detta!

Acceptera – nu tar vi tillbaka kraften

Det är lätt att tala om för någon att man måste bara acceptera det som har hänt. Sanningen är att det är så sanna ord. För när man har accepterat en situation är det så mycket enklare att hantera och gå vidare med livet, eller vad det nu handlar om. Så sug in orden, ACCEPTERA. Ordet är mer än ett bara ord. Ordet har en djupare mening och nära relation till livet.

När jag nu själv hämtar tillbaka min kraft, kan jag se klarare på saker och ting. Gjorde jag rätt, gjorde jag fel under vissa handlingar? Det vet jag inte? Tiden får uttala sig om det. Min vän kom förbi mig dagen innan min ena son skulle åka iväg och tittar konstigt på min tröja och pekar mot den svarta text som tydligen fanns på tröjan, längre ner och säger: ”Bad choices”Jag tittar förundrat på henne och brister: ”Åh va menar du med det!?” och skrattar lite lätt chockat. Har jag verkligen gjort fel val? tänkte jag tyst för mig själv och tänkte inte så mycket mer på det just då. Saken är att just den tröjan har jag säkert inte haft på mig på ett halvår och jag har heller inte lagt en vikt på vad det står på tröjan. Nu när jag skriver denna artikel var jag tvungen att hämta tröjan för att försäkra mig om texten och att jag stavar rätt. När jag drog ut tröjan och kollade ordentligt fanns det mer text på baksidan av tröjan: ”Make good storeis” Jag kan med handen på hjärtat tala om att jag fick ont i magen. Av erfarenhet vet jag att man ska vara vaken och vidsynt. Texter har tilltalat mig förut, till mitt hjärta – som just då känns rätt. Make good stories. Gör jag en bra story? Mitt bloggande? Min bok? Jag har ju ett syfte med allt jag berättar. Många kanske tycker jag är galen, men det skiter jag i. Jag vet ärligt heller inte varför jag delar med mig, men jag känner att jag måste. Samma sak som med min bok – Min story skall tydligen, berättas. Som min guide en gång talade om, jag citerar från en artikel jag skrev oktober 21, 2013 (poängtera oktober månad):

”Min upplevelse efter en kundalinimeditation mötte jag två herrar. Första herren presenterade sig vid namnet Mikael, jag hade då ingen aning om vem det var? Men han var blond, vacker med blåa ögon. Han tittade långt in i min själ och sade: ”Notera, skriva ner, upplys världen…” Via min blogg, tänkte jag? Det är ju där jag skriver mina upplevelser och visioner. Han var liksom besatt av tanken att jag var tvungen att skriva och dela med mig. Han visade mig ett block och en penna. Med en bestämd blick och allvarlig ton, sa han igen: ”Skriv, skriv skriv…” Jag sa, nervöst: ”Ja, jag ska skriva!Se hela artikeln

På tal om att lyssna på texter vill jag dela med mig av denna text. Denna låt kom upp kvällen jag var på väg till jobbet efter det att min grabb hade åkt. Jag var så ledsen, inte bara för att han hade åkt, det var all skit som tydligen behövde komma fram. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Min andra son fick ta första smällen. Han lyssnade och tröstade mig. Han fanns där för mig, älskade unge. På bussen, på väg till jobbet kom andra smällen. Linda skärpning, tänkte jag och torkade bort tårarna. Vägen till jobbet kom tredje smällen och här tänkte jag att nu pallar jag inte mer och var så nära på att åka hem igen. Inte kunde jag fejsa min kollegor, denna trasdocka med rödsprängda ögon med att försöka se glad ut. Skärpning, igen Linda och torkade bort tårarna. På jobbet sätte jag mig i soffan och en kollega kom fram och frågade: ”Hur mår du?” Va fan, tänkte jag och brast i, igen. Jag säger med tårar i ögonen och skrattar lätt: ”Fråga inte hur jag mår, det är förbjudet nu.” Vi pratade ut och det kände så mycket bättre efter det.

Texten från denna låt vill säga mig:


”Girl – Flicka”

Girl, perfectly her, broken and hurt – Flicka, perfekta henne, trasig och skadad
Soft and asleep in the morning gray – Mjuk och sovandes denna gråa morgon
Shake off the night and don’t hide your face – Skaka av dig natten och göm inte ditt ansikte
The sun lights the world with a single flame – Solen skiner på världen med en ensam låg
I want you to see this – Jag vill att du ska se detta
I want you to see this – Jag vill att du ska se detta

Today and all of your days, I’ll wear your pain – Idag och alla dina dagar
Heal what I can in your troubled mind – Jag läker det jag kan i ditt skadade sinne
Sometimes our bodies will hurt for some time – Ibland vill våra kroppar kännas för en tid
And the beauty in that can be hard to find – Och skönheten med det kan vara svår att finna
I want you to find it – Jag vill att du ska hitta den
I want you to see this – Jag vill att du ska se detta
I want you to see this – Jag vill att du ska se detta

So run, wake up and run my little one – Så spring, vakna upp och spring min lilla vän
I wanna tear down these walls that can’t hold you inside – Jag vill gråta ner dessa väggar som inte kan hålla dig instängd
And rip out the cords and uncover your eyes – Och riva bort tapeten för att få fram dina ögon
We’ll make our escape in the dark of night – Låt oss göra vår flykt i nattens mörker
I need you to see this – Jag behöver dig att se detta

Girl – Flicka
You’ll see the world and you’ll come to learn – Du kommer se världen och du kommer lära dig
That falling in love is a strange work of art – Att falla i kärlek är en annorlunda stil av konst
All of your battles will shape who you are – All ditt krig skapar den du är
And know that your scars are my favorite part – Och veta vad du är rädd för är min favoritdel
I want you to know this – Jag vill att du ska veta det här


Ja, jag är lite trasig inombords, men kämpar ändå på. Jag har så mycket att leva för. Livet får inte hänga upp sig på en enda trång och tråkig, nerkladdad busskur. Jag ska vidare med ALLT som finns i mitt bagage. Det är historia, en historia som kan berättas i morgon, eller nästa år. När tiden är mogen finns den där för mig och även för dig. Jag ska inte gömma mig. Jag ska skaka av mig allt och tända min låga, igen. Den lågan som ska lysa för välden. Jag vet att livet är hårt och ibland vill man springa ifrån den. Jag vill gråta. Inte hållas. Jag ska se allt – mig själv, världen och all krig som finns där inne. Jag är rädd, men detta ska bli en del till min styrka. Jag ska veta allt detta och faktiskt du med.

Vi får inte mer än vad vi klarar av. Live, Love, Life…

SYML – Girl

Taggar:acceptera, erfarenhet, gå vidare, må bra, meditera, tolka text

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: