Sellerijuice

Selleri är ett av de mest kraftfulla antiinflammatoriska livsmedlen

Den svälter ut ofördelaktiga bakterier, jäst, mögel, svamp och virus som finns i kroppen och spolar ut deras toxiner och avfallsprodukter ur tarmen och levern. Endast de goda bakterierna hyllas. De förökar sig och blir fler. Din tarmflora blommar. Det blir nu lättare för de goda bakterierna att övervinna de dåliga och där av blir du inte lika lätt sjuk. Bäst resultat ges på fastande mage för då träffar selleri magens hungriga bakterier, svamp och virus som har väntat hela natten på att bli matad. Dricker du selleri tar du död på bakterierna med att du svälter ut dem. Så ta helst ett glas innan frukosten varje dag.

Att äta selleri är det mest effektiva sättet att höja tarmens pH-värde. Det är för att selleri har höga halter av bioaktivt natrium. Detta driver b.la ut giftiga syror ur tarmen. Perfekt för att rena och läka tarmväggarna. Den sänker kolesterol och blodtryck. Förhindrar förstoppning. Förbättrar njurfunktionen och lider man av sömnlöshet eller ångest, ta ett glas sellerijuice då den har en lugnande effekt på nerverna.

Du läker din kropp på djupet och håller dig lättare frisk. Din hjärna fungerar bättre. Du behandlar åkommorna bättre än symptomen. Ökar kroppens pH och minskar cancer och candida. Påskyndar matsmältningen och botar läkande tarmsyndrom.

Selleri innehåller: fibrer, vitamin A, C och E. Vitaminer B1, B2, B3 och B6. Folat, fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink. Den innehåller också apigenin som är en antioxidant fytokemikalie som i flera studier visat sig vara en bra effekt mot cancer.

Selleri  har varit känd för sina medicinska egenskaper sedan 900-talet. Växten tillhör samma familj som b.la. persilja, morötter, fänkål, koriander och kummin.

Tidskriften Journal of Cancer Prevention står det:

“Flera studier har visat att de anticarcinogena egenskaperna hos apigenin sker genom reglering av cellulärt svar på oxidativ stress och DNA-skada, undertryckande av inflammation och angiogenes, försening av cellförökning samt framkallande av autofagi och apoptos.”

För bästa effekt drick 100% ren selleri

En kopp sellerijuice innehåller endast 65 kalorier.

För mer intresse. Läs vidare på Anthony Williams blogg

Taggar:anthony williams, citron, grönkål, hälsa, Ingefära, medical medium, selleri, sellerijuice, välmående

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

karlzons-en-bra-borjan

karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
karlzons-en-bra-borjan
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: